De juiste plant voor uw tuin

Op deze pagina´s vind u per gewasgroep een aantal algemene aanwijzingen om u te helpen een keuze te maken voor een goede beplanting.
bomen voor de tuin

Bomen

Een tuin zonder boom is geen tuin
heesters voor de tuin

Heesters

Heesters zijn de ruggegraat van de tuin
rozen in geuren en kleuren

Rozen

In geuren en kleuren de romantiek in de tuin
vasteplanten is jaren plezier

Vasteplanten

Vasteplanten zijn kruidachtige planten die meerdere jaren leven.
coniferen blijven groen in de winter

Coniferen

Ze bijven groen in de winter en vormen mooie hagen
fruit uit eigen tuin

Fruit

Uit eigen tuin is het gewoon lekkerder
bosplantsoen voor de natuurlijke tuin

Bos en haagplantsoen

Haagplanten en inheemse houtige soorten
planten verzorgen

Bijproducten

Voor aanplant en onderhoud van de planten
Het adviseren bij het kiezen van de beplanting voor uw tuin is niet zomaar gezegd, veel hangt af van het type tuin wat u voor ogen staat en uw smaak. Daarnaast zijn ook factoren als ligging, grondsoort, zon/schaduw en klimaat belangrijk voor een goede keus.

Belangrijk is vooral dat u niet mooie planten koopt en er een plekje voor zoekt in de tuin.

Het is veel beter eerst naar de tuin te kijken en te bepalen wat voor type plant u op welke plek wilt hebben. Vooral voor bomen en de grotere heesters is het belangrijk dat de soorten kiest die vele jaren de basis van uw tuin gaan vormen.
Vasteplanten zijn later gemakkelijker te verplaatsen en zonder grote kosten te vervangen. De kleinere planten kunt u, zonder de indeling van de tuin om zeep te helpen, vaak inruilen voor soorten die in de mode zijn of u gewoon mooi vindt.
Houdt ook in de gaten dat de de planten die u het mooist vindt niet altijd de fraaiste combinatie opleveren. Plantencombinaties kunnen elkaar versterken door contrast in kleur, afwijkende bloeiwijze en verschillende bladvormen. Soms is het echter door verschillende bloeitijden waardevol om langere tijd kleur in uw tuin te hebben.
Vraag vooral ook om advies als u bij ons op de kwekerij komt. Dit is altijd bedoeld om u een mooiere tuin te bezorgen. Ons belang is natuurlijk een tevreden klant want die komt terug. Daarbij is de tuin ook onze passie en willen we voor onze planten ook graag een plekje waar ze gewaardeerd worden.
Bosma boomkwekerij-groencentrum
Parksterreed 12
9233 LS Boelenslaan
Tel. 0512-341925
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.